Werkwijze

icon-1

Inventarisatie 

Aan de bouw van een machine of installatie of aanpassing van een bestaand systeem gaat veel denkwerk vooraf. We brengen een bezoek op locatie, om uw wensen en ideeën te inventariseren. We beoordelen in welke vorm uw wensen technisch haalbaar zijn en bespreken met u de mogelijkheden. Als dit helder is, gaan we naar stap 2: conceptontwikkeling.

 

icon-2

Conceptontwikkeling

We werken de besproken aanpassing of bouw van de installatie of machine voor u uit. Alle technische componenten en materialen die nodig zijn voor de bouw of aanpassing van uw installatie of machine, komen aan de orde. U kunt aangeven welk merk, welke componenten en welke materialen u kiest. De benodigde berekeningen voor bouw of eindresultaat, worden in het concept verwerkt. Als dit compleet is en in overeenstemming met uw wensen, gaat het concept door naar de engineering voor de verdere uitwerking.

 

icon-3

Engineering

Onze afdeling engineering vertaalt uw wensen of problemen in een zogenaamd voorontwerp, waarbij alle voor- en nadelen van de verschillende oplossingen in kaart worden gebracht. Deze analyse dient als basis voor het uitvoeringstraject, zodat de uiteindelijke oplossing optimaal aansluit op uw behoefte.

Onze engineering is gespecialiseerd in het ontwerpen van productielijnen en –systemen. Het ontwerpvoorstel kunnen we u bijvoorbeeld presenteren in 2D of 3D, zodat het ontwerp voor iedereen inzichtelijk wordt. Daarnaast kunnen we de software van de voor u ontwikkelde machine of installatie in eigen beheer ontwikkelen.

icon-4

Prototypebouw

In sommige gevallen hebt u een prototype nodig om een nieuw product te testen. Mesutech heeft de kennis en ervaring om een prototype voor u te ontwikkelen, waarmee u exact de werking van een nieuw product ervaart en mogelijke verbeterpunten in beeld brengt.

3D prototype
Bij de bouw van een prototype machine of installatie speelt onze afdeling Engineering een belangrijke rol. Die vertaalt samen met opdrachtgevers wensen in een prototype. De afdeling is gespecialiseerd in het ontwerpen van productielijnen en -systemen. Die presenteren wij in 2D of 3D.

Alle disciplines onder 1 dak
Mesutech in Nieuwleusen ontwerpt en bouwt machines en installaties voor de maakindustrie, waarbij wij een specialisme in de voedingsindustrie hebben opgebouwd. Groot voordeel is dat wij verschillende disciplines onder één dak hebben. Daardoor kunnen wij snel en goed een prototype bouwen. Meer weten over dit specialisme? Neem dan snel contact op! Wij adviseren u graag bij de realisatie van een prototype.

icon-5

Realisatie eindproduct

In samenwerking met de andere disciplines binnen onze werkplaats kunnen we uw machine of installatie snel en efficiënt bouwen, repareren of modificeren. Bovendien kan ons team van specialisten u ondersteunen bij het in bedrijf stellen en het draaiende houden van de betreffende machine. Mesutech draagt tevens zorg voor de onderdelenvoorziening.

Mesutech richt zich op het ontwerpen, bouwen en onderhouden van industriële machines en installaties. Gebruikmakend van 2D en 3D tekeningen van onze engineering, bouwen onze medewerkers machines en machinedelen voor de meest uiteenlopende toepassingen.